Ny sognepræst

I begyndelsen af januar fik jeg at vide, at jeg var blevet valgt som jeres nye præst i Nordborg-Oksbøl pastorat, og jeg glæder mig utrolig meget til at påbegynde mit nye liv som præst hos jer. Jeg glæder mig til samarbejdet med Camilla, menighedsrådene, kirkens medarbejdere og alle frivillige.
I de sidste par uger har forventningens glæde samt en god portion ”sommerfugle i maven” fyldt rigtig meget hjemme hos min familie og jeg. Allerede i begyndelsen af marts måned flytter vi ind i Nordborg præstebolig, og både min mand Marco, vores børn Stine på 7 år og Karl-Emil på 3,5 år og jeg ser meget frem til at flytte til Nordals. Vi glæder os til det nye hverdagsliv, til at blive en del af sognene og nærområdet samt til at møde jer i forskellige sammenhænge.
Jeg er 42 år og uddannet teolog fra både Århus og Københavns universitet, men har i de sidste 11 år boet i Hamborg og primært arbejdet i det private erhvervsliv bl.a. på et dansk-tysk advokatkontor. I min fritid har jeg været engageret i frivilligt kirkearbejde og arrangeret børnegudstjenester, samt været aktiv i det bygge- og bofællesskab, som vi i 2010 flyttede ind i sammen med 8 andre familier.
Det har været meget berigende for mig at have levet som udlandsdansker i nabolandet og få kendskab til de gode og stærke bånd, som binder os sammen på tværs af landegrænsen. Samtidig har jeg igennem længere tid ønsket at kunne virke som præst i Danmark og i den danske folkekirke, som jeg holder af og er fortrolig med.  Jeg har i hele min Hamborg-tid sat stor pris på at kunne lytte til mange af de danske radiogudstjenester, som transmitteres om søndagen, og i øvrigt holdt mig orienteret om dansk kirke-, samfunds- & kulturliv.
Det er vigtigt for mig at blive jer en nærværende og lyttende præst og være i en god frugtbar samtale med jer. Så sig til, hvis I har idéer om nye tiltag der kan gavne sognene, eller hvis der er noget som I ønsker anderledes. Jeg er lydhør og interesseret i at høre, hvad I har på hjerte.
Jeg vil meget gerne tage ud på besøg eller tage imod gæster på mit kontor. Så hvis I selv har lyst til en snak med den nye præst, kan I altid ringe eller hive fat i mig i kirkedøren. Kender I et menneske, som I tænker, kunne have glæde af et besøg, så hører jeg meget gerne om det.
Jeg glæder mig til at møde jer og være sammen med jer i kirkens rum – det største rum af alle: Her lyder evangeliets ord, her er højt til loftet og udblik til verden og livet udenfor. I kirkens og forkyndelsens rum kan vi være, uanset om vi er fyldt af glæde eller sorg, lyd eller stilhed, lys eller mørke.  I kirken er alle velkomne.

De bedste hilsener
Heidi Sørensen Freund