Antal pladser i kirkerne

I Folkekirken kan vi stadig mødes til gudstjenester, kirkelige handlinger, aktiviteter og koncerter, da Folkekirken er undtaget forsamlingsforbuddet. i forbindelse med corona-pandemien.Vi følger restriktionerne for folkekirken om areal- & afstandskrav.

Mundbind er påkrævet ved ind- & udgang af kirken.
Mundbindet kan tages af ved siddepladsen.

For Oksbøl kirke gælder
46 personer MED fællessang
80 personer UDEN fællessang

For Nordborg kirke gælder
65 personer MED fællessang
120 personer UDEN fællessang

Ændringer vil blive offentliggjort her på siden.

Sønderjysk Pigekor

PRESSEMEDDELELSE:

Efterklang og Sønderjysk Pigekor indgår tre-årigt samarbejde

– tre koncerter annonceret i dag

Efterklang og Sønderjysk Pigekor indgår et tre-årigt samarbejde, som bl.a. vil byde på årlige workshops og turneer rundt i Sønderjylland. Koret og Efterklang ønsker at udvikle et fælles koncertrepertoire og i større grad inkludere kormedlemmerne i skabelsen af nye værker samt inspirere til og understøtte, at medlemmer af koret skriver egne sange og udvikler deres talent. Ikke bare som udøvende, men også skabende kunstnere.

Rasmus Stolberg fra Efterklang udtaler: ”Glæden ved og indsigten i, at alle kan skabe, er noget som vi i Efterklang føler er det vigtigste, vi kan videregive til unge mennesker i musikken.”

Koret og bandet har samarbejdet flere gange gennem de sidste 10 år. Pigekoret har f.eks  indsunget kor på flere af bandets indspilninger og i maj 2020 optrådte de sammen da DR1 sendte live fra Dybbøl Banke i anledningen af 100-året for Genforeningen. Den optræden kan ses her (https://www.youtube.com/watch?v=alDv_aJX1lE). De næste tre år er det ambitionen at løfte samarbejdet ved årlige engagementer og længerevarende målsætninger for både korets og Efterklangs kunstneriske udvikling.

Allerede til april kan publikum nyde godt af det nye styrkede samarbejde når koret og Efterklang tager på turne til Sønderborg, Aabenraa og Nordborg. Billetterne til disse koncerter er sat i salg d.d.

09.04.2021 – Christianskirken, Sønderborg – billetsalg

10.04.2021 – Sct. Nicolai Kirke, Aabenraa – billetsalg

11.04.2021 – Nordborg Kirke, Nordborg – billetsalg

OM EFTERKLANG

De 3 medlemmer af Efterklang Casper Clausen, Mads Brauer og Rasmus Stolberg er vokset op på Als og har siden deres debut i 2003 turneret verden rundt med deres eksperimenterende og genrekrydsende musik, som kan være både storslået samt helt fint og nærværende i sit udtryk. Efterklang har spillet udsolgte koncerter prominente steder som Sydney Opera House, Elbphilharmonien i Hamburg og Koncerthuset i København, men de har også gentagne gange søgt hjem mod rødderne i Sønderborg, hvorigennem en stærk relation til korleder Mette Rasmussen og Sønderjysk Pigekor er opstået organisk over årene.

OM SØNDERJYSK PIGEKOR

Sønderjysk Pigekor blev grundlagt i 1994 og er siden 1997 blevet ledet af chefdirigent Mette Rasmussen. Koret tæller i alt 290 sangere fra 3 år til voksne sangere. Koncertkoret, bestående af 80 piger 12-20 år har en omfattende koncertvirksomhed og har turneret i mange lande, herunder flere turnéer til Canada, USA og Kina. Koret repræsenterer ofte Sønderborg og Sønderjylland ved officielle lejligheder, inklusiv arrangementer for Kongehuset og Sønderborg Kommune. Repertoiret er klassisk kormusik med afstikkere til det eksperimenterende og genreoverskridende, og det er her, koret og Efterklang mødes i en helt unik klangverden med et stærkt  og rørende musikalsk udtryk som resultat. Trivsel, nærvær og fællesskab er kerneværdier i korarbejdet og en solid base for sangernes performance, som ud over høj musikalsk kvalitet har fokus på at indhylle publikum i en total oplevelse af lyd, koreografi og fortælling.

Det nye tre-årige samarbejde mellem Efterklang og Sønderysk Pigekor er støttet af Statens Kunstfond.

Mere info: kontakt Mette Rasmussen (mette@sangcentret.dk / 61418665) eller Tue Kjerstein (tue@nordicwaves.net / 31 31 01 21)

Julehjælp 2020

Den højtid, der præger familierne mest er julen, hvor man har glædens forventninger om både at give og modtage.

Forskellige årsager kan bevirke, at man ikke kan give sine børn den gode oplevelse, som kammeraterne får og fortæller om. Derfor kan det være rart med lidt hjælp udefra.

Hvis du er værdigt trængende og bosat i Nordborg eller Oksbøl sogn, kan du inden fredag den 4. december søge om julehjælp i Nordborg-Oksbøl pastorat.

For at komme i betragtning til en købmandskurv skal du udfylde et ansøgningsskema med oplysninger om familieforhold og økonomi.

Skemaet findes i kirkens våbenhus og kan også udskrives fra Nordborg-Oksbøl pastorats hjemmeside.  Download ansøgningsskema

Det udfyldte skema sendes til eller lægges i sognepræst Heidi Sørensen Freunds postkasse, Nordborg præstegård, Tontoft 3, 6430 Nordborg.

Præsterne behandler ansøgningerne og har tavshedspligt.

Efter den 10. december vil du få at vide, om du er blevet indstillet til julehjælp.